Tuesday 15 March 2011

Πρέπει να αδειάσεις το κεφάλι σου από τις σκέψεις

Τούτες τις μέρες προβληματίζομαι πάρα πολλά...προβληματίζομαι για τους γύρω μου, προβληματίζομαι για τις ΑΛΗΘΙΝΕΣ φιλίες και με προβληματίζει το πόσα πράγματα με ενοχλούν.

Ένα περιστατικό που συνέβη το σαββατοκυρίακο με έκανε να καταλάβω ότι ΜΙΣΩ τη μυστικοπάθεια και την υποκρισία των γύρω μου που φαίνεται ότι τους αρέσει να την βαφτίζουν ως διπλωματία και ως το μοναδικό μέσο για να έχεις καλές σχέσεις με τους γύρω σου.

Τι οδηγεί τον άλλο διερωτόμαι να μεταμφιέζεται σε μυστικοπαθή ανθρωπάκι;  Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η ανταγωνιστικότητα που έχει πλημυρίσει τον κόσμο πλέον. Έχω να δηλώσω ότι κυρίως εμείς οι Κυπραίοι το έχουμε σαν υποχρεωτικό μάθημα...  Βλέπω τριγύρω μου διάφορους φοιτητές άλλων εθνικοτήτων να βοηθά ο ένας τον άλλο και να μοιράζουν το research essay τους σε αρμοδιότητες.  Τι πάει ΤΟΣΟ λάθος με μας ρε παιδιά;; 

Πέραν τούτου του περαστατικού στεναχωρήθηκα αφάνταστα όταν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με πάρα πολύ καλή γνωστή μου κατάλαβα ότι ο καθένας κουβαλά τον δικό του σταυρό.  Πολλές φορές το βάρος αυτού του σταυρού δεν μπορεί να διακριθεί εύκολα στα μάτια του άλλου.  Πολλές φορές το φορτίο αυτό του σταυρού έχει τοποθετηθεί εκεί από τις λάθος κινήσεις των γονιών.  Πολλές φορές το φορτίο αυτό δεν μπορεί να μοιραστεί όσον κι αν προσπαθήσεις να βοηθήσεις τον άλλο.

Το κείμενο φαντάζει νεκατωμένο μιας και είναι οι διάφορες σκέψεις που περνούν αυτή τη στιγμή από το μυαλό μου.  Τελικά το να σκέφτεται κάποιος πολύ δεν ωφελεί...  Νιώθω συμπόνια για τόσα πολλά άτομα και όντως προσπαθώ να τα βοηθήσω...όταν όμως συνηδητοποιάς ότι εσύ ΜΟΝΟΣ σου πρέπει να επιλύσεις τα θέματά σου τότε το φορτίο γίνεται αβάσταχτο...


Μουσική υπόκρουση από Κώστα Χατζή

2 comments:

  1. εδιέβασα το ποστ σου μόλις το έχεις γράψει, τζιαι ήθελα να κάμω σχόλιο, αλλά από που να αρχίσω τζιαι που να σταματίσω..
    τούτα που λαλείς εσκέφτηκα τα τζιαι εγώ πολλές φορές...
    με τους φίλους.. τεράστιο θέμα, νομίζω εν πολά δύσκολο στις μέρες μας να κάμεις νέες αληθινές φιλίες..
    είναι όλα για το συμφέρον τζιαι τι έχν να κερδίσω..
    τούτο με τους κυπραίους φοιτητές εν καταλάβεις πόσο σε νοιόθω, πόση πικρία.. ξικόλλα ρε κουμπάρε ας πούμε θωρείς τον ξένο θκέβαζει το μισό σου κάμνει τον πασιαμά του στο γιούνιον τζιαι πκίανει καλλύττερους βαθμούς που σένα..

    όσο για το αν μα κρατούμε μυστικά μέσα μας σαν κυπραίοι, καλά να είσαι επειδή είμαστε μικρή κοινωνεία τζιαι εμάθαμεν ότι κυκλοφορούν ούλα γλίορα τζιαι κουτσοθμπολέυκοθντε κρατούμεν τα ούλα μέσα μας.. τζιαι στο τέλος να φκαίνουν σαν κκόμπλεξ.. λιοι κυπραίοι εν φακκούν πέννα τζιαι τζίνους εν να τους πουν πελλούς..

    έτσι ένει δυστηχώς μόνοι μας παιρνούμε τις δυσκολίες μας, μόνο κάποτε σπάνια εμφανίζοντε οι φίλοι οι καλοί δίχως πρόσκληση τζια τζιαμέ χαμογελά σου η ζωή :)
    ο χατζιής παέι πολλά, ένας τραβαδάρος με ψυσιήν που σε κάμνει να δακρύζεις

    ReplyDelete
  2. Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ νιώθω και εγώ...

    Η μυστικοπάθεια δεν πήγαινε τόσο στο ότι ο καθένας μας έχει ανάγκη να κρατά κάποια πράγματα για τον εαυτό του (στο κάτω κάτω δικαίωμα του καθενός)...πήγαινε στο θέμα πχ με τα μαθήματα...πόσην ανταγωνιστικότητα... εν μπορούν όλοι να τελειώσουν με τον ίδιο βαθμό πχ;

    Την πρώτη φορά που είχα πάει Κύπρο από όταν είχα ξεκινήσει τις σπουδές μου είχα πάθει πολυπολιτισμικό σοκ! Ο κυπραίος να με βλέπει από πάνω μέχρι κάτω πού νομίζεις? Σε ένα καφέ...

    Για όνομα...για τον χατζή επίσης έχεις δίκαιο...μιλά στην ψυχή και λέει όσα θέλεις εσύ να πεις

    ReplyDelete